СуспільствоТема дня

Холера знов загрожує Миколаєву: зростає захворюваність на кишкові інфекції

Відзначається підвищення таких захворювань у нас в області на 28%

Цей материал також доступний

У п’ятницю, 31 травня 2024 року, директор Миколаївського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Володимир Клочко висловив застереження щодо можливого збільшення випадків кишкових захворювань у зв’язку з настанням спекотного літнього періоду. Він підкреслив, що ключові ризики пов’язані з якістю води, якою користується населення: “Героїчний Миколаїв вже більше двох років живе без питної води централізованого постачання. Це – досягнення”.

Клочко також висловив тривогу через збільшення кількості випадків кишкових інфекцій в Миколаєві.

Володимир Клочко

“Наближається літній період, тож спекотна погода може спровокувати виникнення кишкових інфекцій. Станом на сьогодні відзначається підвищення захворювань у нас в області на 28 відсотків. Я раджу неухильно виконувати правила особистої гігієни, проводити термообробку овочам й фруктам, не купляти продукти на стихійних ринках та не купатися у природних водоймах. А у разі появи перших симптомів кишкової інфекції звертатися до лікарів”, – зазначив Володимир Клочко.

Не виключає він і спалахів холери в нашому регіоні.

“В 1994 – 1995 роках холера нашої області склала 78% від холери всієї Європи. Щорічно у світі понад 500 тисяч людей хворіють на холеру. Останнім часом 44 держави світу уражені цієї інфекцією. Наша область відноситься до першої групи ризику щодо можливості прояву цієї інфекції. Окрім нас, це Запорізька, Одеська та Херсонська область”, – каже директор Миколаївського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button