Суспільство

Суди Миколаївщини затвердили вступ до ЗСУ для 115 засуджених

Робота триває на динний час я вважаю , що в подальшому ця цифра буде рости

Цей материал також доступний

5 червня 2024 року відбувся пресбрифінг за участі виконувача обов’язків керівника Миколаївської обласної прокуратури Дениса Фальченка. Під час заходу він представив звіт про роботу прокуратури та відповідав на запитання присутніх. Було піднято питання щодо судового дозволу на вступ до Збройних сил України для засуджених. Фальченко зазначив, що після підписання закону про “Мобілізацію засуджених осіб” вони активно працюють у цьому напрямку. Наразі понад 200 ув’язнених, чиї справи відповідають вимогам закону, виявили бажання вступити до ЗСУ. Після розгляду та схвалення їхніх клопотань судом вони отримують умовно-дострокове звільнення і за контрактом переходять до ЗСУ для проходження військової служби. На запитання “чи знаєте чітку цифру по засудженим?” , Фальченко відповів:

“Робота триває. Особа виявляє бажання з самого початку прийняття цього закону, через два дні вже трьох засуджених  було направлено для складання контракту. Вони проходили ВЛК. Комісії виїжджали, проводили огляд та опитування. Спілкувалися з представниками військової частини проходили погодження на вступ до лав Збройних Сил України”,- розповів Денис Фальченко.

Фальченко також відзначив, що наразі багато клопотань вже задоволено.

“Суди задовольнили 115 клопотань і вказані особи в арифметичній прогресії. Кожен день все збільшується та збільшується, а також нові особи виявляють бажання вступити до ЗСУ. Тому ця робота триває на динний час я вважаю , що в подальшому ця цифра буде рости”, – затвердив Денис Фальченко.

Нагадаємо, ми писали: Шлях до перезагрузки: засуджені з Миколаєва готові до військової служби за власним бажанням

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button