Суспільство

Кому потрібно паливо на зиму - встигніть подати заявку вже зараз

Буде використано комбінований підхід для опалювального сезону 2024–2025 років

Цей материал також доступний

Уряд активно збирає інформацію про потреби в твердому паливі серед уразливих груп населення на прифронтових територіях з метою забезпечення їх пального на наступну зиму. Ця тема була висвітлена під час наради під керівництвом Віцепрем’єрки Ірини Верещук щодо забезпечення деревиною паливом вразливих верств населення в районах близько до лінії фронту.

Згідно з повідомленням Миколаївської обласної державної адміністрації, учасники наради обговорили роботу ОВА з формування списків вразливих категорій населення. Тих, кого в першу чергу потрібно буде забезпечити паливною деревиною.

Представники областей Харківської, Херсонської, Сумської, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Чернігівської та Луганської доповідали про хід роботи. Вони активно співпрацюють із Міжнародним гуманітарним кластером з питань житла та непродовольчих товарів в Україні.

Для ефективного пройдення опалювального сезону 2024–2025 років буде використано комбінований підхід щодо надання допомоги. Ця допомога буде надаватися домогосподарствам у вигляді твердого палива безпосередньо або грошовими коштами для його придбання. Ірина Верещук поклала на відповідальні відомства на місцях завершити збір необхідної інформації та розробити подальші кроки для впровадження цього плану.

Також слід пам’ятати, що для отримання державної допомоги на покупку твердого палива необхідно звернутися до Пенсійного фонду України та подати заявку на субсидію. Це обов’язковий крок, щоб мати можливість отримати необхідну підтримку протягом наступного зимового сезону.

Також важливо враховувати, щоб Уряд забезпечив вчасне бюджетування коштів і співпрацював з міжнародними партнерами. Зокрема, вже сьогодні ми маємо зібрати об’єктивну інформацію про потреби людей, які потребують підтримки.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України закликає вразливі категорії громадян на прифронтових територіях: не зволікайте з поданням заяви, зробіть це вже зараз.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button