Пригоди

Затримано працівника ТЦК: хабарник в Одесі вимагав $1000 за вибивку автівки з військового обліку

Підозрюваний був триманий під вартою з правом внесення застави, і вже скористався цією можливістю

Цей материал також доступний

Співробітники слідчого відділу, що займається розслідуванням злочинів у сфері господарської та службової діяльності, разом із оперативниками управління стратегічних розслідувань в Одеській області Національної поліції, задокументували протиправні дії працівника ТЦК.

За повідомленням Головного управління Національної поліції в Одеській області, за результатами слідства встановлено, що офіцер мобілізаційного відділення одного з міських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки вимагав винагороду у розмірі 1000 доларів від представника логістичної компанії. У замін обіцяв сприяти отриманню довідки про зняття з обліку позашляховика 2022 року випуску, який перебував на обліку в рамках військово-транспортного обов’язку.

Після того, як поліцейські документально зафіксували факт неправомірної отримання вигоди, зловмисника було затримано відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 368 (вимагання та отримання службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

За вчинений злочин, правопорушнику загрожує до 10 років позбавлення волі, а також можливе позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із можливістю конфіскації майна.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, що він і вже скористався. Слідство в цьому випадку проводиться під процесуальним керівництвом спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button