Пригоди

СБУ: зрадник, який готував ракетний удар по Миколаївській ТЕЦ, отримав 15 років ув'язнення

Засуджений був завербований окупантами влітку 2022

Цей материал також доступний

Завдяки доказовій базі Служби безпеки, реальний термін ув’язнення отримав російський агент, який планував ракетний удар по енергетичній інфраструктурі Миколаївщини. Згідно з повідомленням Служби Безпеки України, серед головних цілей ворога була теплоелектроцентраль, що забезпечує опалення майже половини житлових будинків та промислових підприємств обласного центру.

Для деталізації інформації про місцезнаходження та технічні можливості ТЕЦ, зловмисник фотографував обсяг енергетичного об’єкту. Працівники СБУ вчасно виявили ворожого агента, задокументували його розвідувальну діяльність і затримали у вересні 2022 року.

Згідно з розслідуванням, засудженим є 74-річний мешканець Миколаєва, ідеологічний прихильник кремлівського режиму, який був завербований окупантами дистанційно влітку 2022 року. Віктор Ярмоленко з Миколаєва виконував завдання загарбників, збираючи дані про геолокацію та технологічні можливості ТЕЦ, яка опалює половину житлових будинків та підприємств обласного центру. За співпрацю на користь рф зраднику обіцяли грошову “винагороду” та лояльне ставлення російських окупантів у разі захоплення регіону.

На підставі матеріалів Служби безпеки суд призначив зловмиснику 15 років ув’язнення. Його засуджено за частину 2 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button