Суспільство

Погіршення ситуації в енергосистемі: Прогноз «Укренерго» на наступний тиждень

Дефіцит, якого ми були позбавлені протягом кількох днів на цьому тижні, повернеться

Цей материал також доступний

2 червня 2024 року, в ефірі каналу “Суспільне“, голова правління Національної електричної компанії “Укренерго” Володимир Кудрицький повідомив, що наступного тижня очікується складніша ситуація в енергосистемі України порівняно з закінченням травня.

За його висловлюванням, таке погіршення обумовлене трьома причинами. Це включає запланований ремонт двох блоків атомних електростанцій, наслідки обстрілів об’єктів енергетики 31 травня і 1 червня, а також передбачуване збільшення споживання електроенергії через зростання температури та використання кондиціонерів.

“Дефіцит, якого ми були позбавлені протягом кількох днів на цьому тижні, повернеться. І повернеться в досить серйозному обсязі. Він не може фізично бути перекритий імпортом електроенергії з Європи. Тому із завтрашнього дня протягом всієї доби очікуються планові графіки відключень, для того щоб збалансувати систему”, – підкреслив Володимир Кудрицький.

Володимир Кудрицький звернув увагу на ранковий і вечірній час кожного дня наступного тижня, вказавши, що саме в ці періоди буде найбільший дефіцит електроенергії. Він також закликав споживачів, як побутових, так і не побутових, у вечірні години намагатися якомога більше економити електроенергію. Голова правління Національної електричної компанії “Укренерго” не міг озвучити точну кількість годин, коли не буде світла у людей, оскільки ця інформація є сенситивною.

“У нас виробництво електроенергії недостатньо для того щоб покрити споживання. І навіть виробництво разом з імпортом не покриватимуть в повній мірі  споживання протягом доби. І графіки які будуть впровадженні, вони фактично будуть означати, що населення інші споживачі будуть розбиті на черги. Це будуть планові звичайні графіки. І будуть вимкнення по декілька годин в залежності від того в якій черзі знаходиться той чи інший споживач”, – розповів Володимир.

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. Пиздобол унас энергия вся своя меньше карманы набивайте и будет всё впорядке

  2. У него за 2 ляма гривен. Кто то верит ,что он как то по другому будет говорить?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button