СуспільствоТема дня

В Корабельному районі об'єднали два ліцеї в один: колишній економічний "йде під крило" до "гуманітаріїв"

Затверджено персональний склад комісії з реорганізації (список додається)

Цей материал також доступний

Депутати Миколаївської міськради під час засідання сесії 30 травня 2024 року проголосували за реорганізацію кількох навчальних закладів міста, а також за ліквідацію деяких з них.

Необхідність ухвалення цих рішень пояснила начальниця міського управління освіти Ганна Личко. За її словами, через військові дії на території країни в нашому місті значно знизилась кількість здобувачів освіти. Так, у 2021-2022 роках їх було 46304, наразі — 39914. При цьому безпосередньо в місті перебувають 62% від загальної кількості учнів. В окремих закладах освіти міста Миколаєва, за словами Ганни Личко, старші класи не наберуть достатню кількість учнів, тому педагогічні працівники можуть не мати відповідного навантаження.

Тож депутати, крім іншого, підтримали рішення реорганізувати ліцей №1 (колишній економічний ліцей №1, розташований на вул. Океанівській) шляхом приєднання до ліцею №58 (колишньої гімназії №3, розташованої по пр. Корабелів, 12-Г, яку раніше мешканці називали “гуманітарною”) в Корабельному районі. За словами начальниці управління, такі рішення дозволять набрати необхідну кількість класів, а також в майбутньому це забезпечить різнопрофільність навчання, – передає Кorabelov.info.

Також депутати міськради ВИРІШИЛИ:

Затвердити персональний склад комісії з реорганізації Миколаївського ліцею №1 шляхом приєднання до Миколаївського ліцею №58 (додається).

Встановити двомісячний строк для заявлення (пред’явлення) вимог кредиторів з дня оприлюднення даного рішення та відомостей щодо персонального складу комісії з реорганізації Миколаївського ліцею №1.

– Комісії з реорганізації забезпечити здійснення усіх передбачених чинним законодавством України організаційно-правових заходів щодо реорганізації та надати на затвердження міській раді складений передавальний акт Миколаївського ліцею №1.

Контроль за виконанням даного рішення покладено на постійні комісії міської ради: з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку, підприємництва, наповнення бюджету та використання бюджетних коштів (Панченка), з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, благоустрою міста, промисловості, транспорту, енергозбереження, зв’язку, інформаційних технологій та діджиталізації (Іванова), з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, культури, туризму, молоді та спорту (Норд), заступника міського голови Петрова А.Л.

Як сказано в пояснювальній записці до проєкту рішення, така реогранізація дасть змогу оптимізувати видатки державного та місцевого бюджетів. Мета полягає в раціональному використанні коштів Миколаївської міської територіальної громади.

“Реалізація проєкту рішення Миколаївської міської ради не потребує виділення додаткових коштів з бюджету Миколаївської міської територіальної громади”, – сказано в документі.

СКЛАД
комісії з реорганізації Миколаївського ліцею №1
шляхом приєднання до Миколаївського ліцею №58:

Голова комісії – Макаренко Наталія Степанівна (начальник відділу загальної середньої та дошкільної освіти управління освіти Миколаївської міської ради.

Заступник голови комісії – Іванова Лариса Іванівна – заступник начальника управління освіти Миколаївської міської ради.

Члени комісії:

Гишко Лариса Олександрівна – керівник групи обліку матеріальних цінностей централізованої бухгалтерії при управлінні освіти Миколаївської міської ради;
Завада Алла Михайлівна – головний спеціаліст управління освіти Миколаївської міської ради;
Ігнатченко Алла Петрівна – головний бухгалтер централізованої бухгалтерії при управлінні освіти Миколаївської міської ради;
Калініченко Тетяна Євгенівна – головний спеціаліст управління освіти Миколаївської міської ради;
Курдиш Наталія Миколаївна – начальник відділу кадрів управління освіти Миколаївської міської ради.

Нагадаємо: депутати своїм рішенням також припинити діяльність Миколаївської гімназії №49 (колишньої школи №49) в Корабельному районі. Крах освіти в Балабанівці: депутати міськради ліквідували зруйновану гімназію.

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button