Пригоди

Понад два мільйони розтратив керівник оборонного підприємства на Миколаївщині

Чоловіку загрожує до 12 років позбавлення волі

Цей материал також доступний

На Миколаївщині розкрито масштабну корупційну схему, пов’язану з розтратою державних коштів. Керівнику оборонного підприємства та керівнику підрядної організації повідомлено про підозру у розтраті понад 2 000 000 гривень. Обидва фігуранти можуть отримати до 12 років позбавлення волі.

Про це 30 травня 2024 року повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Миколаївській області Нацполіції та детективи територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) в Одеській області встановили, що посадові особи оборонного підприємства уклали договір з підрядною організацією на проведення модернізації стендів для контрольних та здавальних випробувань двигунів і турбогенератора.

Підрядник виконав роботи, але не в повному обсязі. Однак, в офіційних документах було зазначено, що всі роботи виконано повністю. Директор оборонного підприємства підписав та завірив печаткою акт приймання-передачі виконаних робіт з неправдивими даними. На підставі цих документів підрядник отримав кошти на свої рахунки, завдавши державі збитків на суму понад 2 мільйони гривень.

Зібрані докази дозволили висунути підозри директорам оборонного та комерційного підприємств. Їхні дії кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Миколаївська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button