Суспільство

Українські студенти іноземних вишів мають приїхати до України – Міноборони

Міністерство оборони України повідомило, що українські юнаки, які навчаються за кордоном, повинні приїхати до України, аби стати на військовий облік. Дистанційно це зробити неможливо.

Пряма мова Міністерства оборони України:

«Оновлення стосується всіх військовозобов’язаних громадян України віком від 18 до 60 років. Для оновлення контактних даних згідно з вимогою закону, військовозобов’язаний має перебувати на обліку. На військовий облік громадяни стають у 17 років. Якщо цього не було зроблено, військовозобов’язаний має звернутися до ТЦК та СП за місцем реєстрації та стати на військовий облік. Наразі, це єдиний спосіб, дистанційно така можливість відсутня».

Ключові моменти новини:

  1. Юнаки, яким виповнилося 17 років, отримають повістки від ТЦК, якщо вони ще не стали на військовий облік.
  2. Повістки можуть отримати і ті юнаки, які виїхали за кордон, але не стали на облік.
  3. Опція оновлення через Резерв+ працює лише для тих чоловіків, які вже стоять на обліку, незалежно від їхнього місця перебування.
  4. Військовий облік громадян, які постійно або тимчасово перебувають за кордоном, здійснюється ТЦК на загальних засадах.
  5. Чоловіки, яких зняли з військового обліку через виїзд за кордон на строк більше 3 місяців, мають час до 16 червня для особистого прибуття до України і постановки на військовий облік.

Інші важливі деталі:

  • Закордонні дипломатичні установи будуть інформувати призовників віком від 18 до 25 років, які перебувають на постійному або тимчасовому консульському обліку.
  • Чоловіки віком 18-60 років, які перебувають за кордоном, повинні подати свій військово-обліковий документ у паперовому або електронному вигляді для отримання консульських послуг.
  • Формування військово-облікового документа в електронному вигляді без фізичної постановки на військовий облік у ТЦК неможливе.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button