ПригодиСуспільство

Зрада від союзників: Україні заборонено використовувати західну зброю проти Росії

США та Німеччина погрожують Україні припиненням постачання ракет у разі ударів по Росії

Цей материал також доступний

США та Німеччина попередили Україну про можливе припинення постачання ракет, якщо вони будуть використані для ударів по території Росії. Про це повідомляє видання Bild.

Bild зазначає, що вимога Заходу про те, що зброя НАТО не може бути використана на території Росії або над нею, є значним мінусом для України, особливо в битві за Харків.

“Говорячи простою мовою: в той час як Росія щодня випускає по Харкову майже 5 000 артилерійських снарядів, Україні не дозволяється випустити у відповідь жодного західного снаряда”, – пише Bild.

Аналогічна ситуація спостерігається і з повітряними ударами. Більшість російських авіабаз, що використовуються для нападів, перебувають у межах досяжності зброї, яку Київ отримав від західних країн. Однак жодне з цих озброєнь не може бути використане для знищення літаків російських терористів на землі.

Україна також не може використовувати західні системи ППО проти російських літаків до тих пір, поки бомбардувальники не випустять крилаті ракети та не опиняться над територією України, як зазначає видання.

“За інформацією Bild, українська армія принаймні один раз використовувала систему Patriot з Німеччини для самостійних дій. Реакція була миттєвою: гнівні дзвінки з Берліна і Вашингтона та погроза припинити постачання зенітних ракет, якщо подібний інцидент повториться”, – стверджує видання.

Попри те, що останнім часом у західній блокаді з’явилися зрушення, і кілька держав заявили про можливість використання їхньої зброї проти російських цілей, багато із задіяних знарядь стріляють американськими снарядами. А США, поряд із Німеччиною, виступають проти такого використання, підкреслює Bild.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button