Пригоди

Продавали трофейне озброєння: на Миколаївщині викрили злочинне угруповання

За скоєне зловмисникам загрожує до семи років ув’язнення

Цей материал також доступний

Під процесуальним керівництвом прокурорів Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом жителям Миколаївського району у незаконному зберіганні, придбанні та збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Їм інкримінують вчинення злочину організованою групою (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 263 КК України).

Про це повідомляють 23 травня 2024 року пресслужби поліції Миколаївської області та обласної прокуратури.

За даними слідства, організатором незаконного бізнесу став 22-річний чоловік, який залучив до своєї злочинної діяльності двох своїх 19-річних знайомих. Разом вони створили схему збуту бойових припасів. Зловмисники збирали боєприпаси з колишніх позицій військових армії РФ під час тимчасової окупації населених пунктів Миколаївського району. Вони вивозили та зберігали засоби ураження у спеціально облаштованих схронах у лісосмузі неподалік села Центральне Миколаївського району, а потім підшукували покупців і продавали товар.

Правоохоронці стежили за угрупованням впродовж декількох місяців і задокументували продаж двох реактивних штурмових гранат РШГ-2, понад 100 одиниць гранатометних пострілів до ВОГ-17М калібром 30 мм та 100 набоїв калібром 12х7 мм. Під час санкціонованих судом обшуків у домівках та транспортному засобі підозрюваних було вилучено значну кількість боєприпасів і вибухових речовин, серед яких 4 сигнальні ракети, понад 300 набоїв різного калібру, 5 капсуль-спалахувачів до артилерійських снарядів, корпус гранати Ф-1 та підривач типу УЗРГМ, 6000 доларів США, 8000 гривень, маршевий двигун для ПГ-7 та мобільні телефони.

гроші

У місцях схрону було вилучено 22 снаряди різних калібрів, 3 постріли калібром 100 мм, пороховий заряд до снаряду калібром 120 мм, 12 підривачів типу 3В3 та типу РГМ-2М, 10 одиниць гранатометних пострілів типу ВОГ-25 калібром 40 мм.

Продавали трофейну зброю

Продавали трофейну зброю

На вилучені речі було накладено арешт. Підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 244 тис. грн кожному. Досудове розслідування веде Слідче управління ГУНП в Миколаївській області за оперативного супроводу СБУ в області.

Триває досудове розслідування, в рамках якого встановлюються всі деталі злочинної діяльності організованої групи та інші можливі учасники.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button