СуспільствоТема дня

Корабельний районний суд Миколаєва наклав арешт на пляжну ділянку під маєтком Антощенка

Земельна ділянка площею 0,1 га знаходиться у прибережній захисній смузі Бузького лиману та пляжній зоні

Цей материал також доступний

1 травня 2024 року Корабельний районний суд міста Миколаєва прийняв ухвалу щодо забезпечення позову у справі №488/1524/24. Справа розглядалась суддею Яною Чернявською за заявою заступника керівника Окружної прокуратури міста Миколаєва Дмитра Чобану в інтересах держави.

Позов був поданий проти Миколаївської міської ради, Степаніщева Ігоря Євгеновича, та Антощенка Юрія Михайловича з метою усунення перешкод у користуванні та розпорядженні землею водного фонду.

Основні моменти ухвали:

  • Заява була мотивована порушенням земельного, водного та містобудівного законодавства під час безоплатного відведення земельної ділянки у власність.
  • Спірна земельна ділянка площею 0,1 га з кадастровим номером 4810136600:05:090:0031 знаходиться у прибережній захисній смузі Бузького лиману та пляжній зоні за адресою вулиця Ольшанців, 1-з.
  • Прокуратура звернула увагу, що земельна ділянка була передана у приватну власність незаконно, з порушенням цільового призначення.

Рішення суду:

  1. Накладення арешту на земельну ділянку площею 0,1 га з кадастровим номером 4810136600:05:090:0031. Заборонити будь-які реєстраційні дії щодо цієї земельної ділянки.
  2. Заборонити вчиняти будь-які дії, спрямовані на зміну цільового призначення цієї ділянки, її поділ або об’єднання з іншими земельними ділянками, укладати договори, проводити будівельні роботи.
  3. Заборонити Управлінню державного архітектурно-будівельного контролю реєструвати дозвільні документи щодо будівництва та введення в експлуатацію нерухомого майна на цій ділянці.
  4. Заборонити Виконавчому комітету Миколаївської міської ради присвоювати, змінювати адресу нерухомого майна на цій земельній ділянці.

Обґрунтування:

Суд дійшов висновку, що невжиття заходів забезпечення позову може утруднити або зробити неможливим виконання рішення суду, а також ефективний захист або поновлення порушених прав або інтересів позивача.

Заяви:

Д.Г. Чобану зазначив:

“Відведення у власність земельної ділянки по вулиці Ольшанців, 1-з супроводжувалось фактичною незаконною зміною її цільового призначення із земель водного фонду на землі житлової та громадської забудови. Використання ділянки не за її дійсним цільовим призначенням спричиняє протиправну зміну природного ландшафту”.

Нагадаємо, 9 травня 2024 року помер Юрій Антощенко, колишній керівник “Миколаївобленерго”, бізнесмен з Корабельного району

Раніше ми писали: Особняк под видом водолазной станции на берегу лимана в Корабельном районе остался у Антощенко – решение ОАС

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Ждем восстановления ландшафта. Хотя верится с трудом. Скорее срубят бабла и замнут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button