ПригодиТема дня

Коригував ракети по Миколаєву й хотів зварити росіянам щі: 74-річний зрадник отримав 15 років тюрми з конфіскацією майна

Віктор Ярмоленко визнаний винним у державній зраді

Цей материал також доступний

Травень 2024 року. В Центральному районному суді міста Миколаєва винесено вирок місцевому пенсіонеру: Віктор Ярмоленко визнаний винним у державній зраді.

Ще восени 2022 року в Миколаєві було затримано російського агента, який передавав ворогові геолокації підприємств теплопостачання у прифронтових районах. Отримані координати загарбники планували використовувати для здійснення серії ракетно-артилерійських обстрілів по місту і таким чином дестабілізувати обстановку на південному напрямку. У разі успішного обстрілу окупанти обіцяли своєму поплічнику грошову винагороду. Під час спілкування зі своїм куратором чоловік пообіцяв наварити щі для російських військових, коли вони захоплять місто Миколаїв.

Нагадаємо, ми писали про нього:
“Дуже пристрасно бажав, щоб ми всі тут замерзли”, –
у Миколаєві судять 72-річного діда, який наводив ракети на місто

Судом встановлено, що пенсіонер також надсилав представнику спецслужб РФ дані про розташування підрозділів ЗС України в Миколаєві, інформацію з результатами влучань по вищим навчальним закладам, промисловим об’єктам, мостовим переходам міста.

Обвинувачений не визнав свою провину. Водночас, він підтвердив той факт, що фотографував та надсилав світлини та координати відповідних об’єктів. Також повідомив, що за те, що він використовував автомобіль для здійснення цієї діяльності, він отримав 5 літрів бензину. Про те, що йому потрібно забрати пальне у визначеному місті, написав його співрозмовник, якому він надсилав інформацію.

За результатами розгляду, суд дійшов висновку про доведеність вини обвинуваченого та постановив призначити йому покарання у виді 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button