Суспільство

Країни-партнери предали майже €400 млн на відновлення Миколаївської області

27 із 52 громад наразі напряму охоплені міжнародною співпрацею. ВІДЕО

Цей материал також доступний

На майданчику Другого Міжнародного Саміту міст і регіонів, який проходив у Києві 9 травня 2024 року начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив про значний прогрес у міжнародній співпраці, який досягнуто у Миколаївській області. Вже понад половина громад області, а саме 27 із 52 громад Миколаївщини мають пряму підтримку від міжнародних партнерів.

Віталій Кім зазначив, що міжнародні організації спеціалізуються на різних напрямках допомоги, що дозволяє ефективно та цілеспрямовано підтримувати громади області.

“Наші міжнародні партнери мають спеціалізації, в яких вони найкращі. Наприклад, розмінування, медична допомога, переселенці, гуманітарна допомога. Ми не намагаємося, щоб одна організація допомагала в усьому. У чому вони найкращі, тим і допомагають громадам. Наразі 27 з 52 громад Миколаївщини напряму охоплені міжнародною співпрацею», – підкреслив очільник області.

Однією з найважливіших країн-партнерів Миколаївської області стала Данія. Завдяки її підтримці в регіон було спрямовано понад 75,5 мільйонів євро. Окрім цього, інші країни передали близько 300 мільйонів євро на відбудову Миколаївщини, що є вагомим внеском у розвиток і відновлення області.

Віталій Кім також наголосив на важливості Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України та майданчика Саміту для налагодження співпраці з міжнародною спільнотою.

“Це дуже важливо і почесно, що ми збираємося в Україні і з представниками Європи обговорюємо міжнародну співпрацю та допомогу Україні. Дійсно, зараз ситуація ускладнюється і допомоги нам треба не тільки багато, але й швидко. Через те, що активні воєнні дії відбуваються зараз майже по всій території, яка межує з росією. Ситуація пришвидшується, тому важливо, щоб цей Саміт був ефективним і корисним”, – зазначив начальник Миколаївської ОВА.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button