Суспільство

Миколаїв на межі нової атаки: чи готові ми знову зіткнутися з ворогом?

За останні місяці, російська пропаганда інтенсифікувала свою активність щодо дезінформації та інформаційних атак, зокрема, спрямованих на південні регіони України. Миколаївський район став одним із основних цілей такої діяльності. Через соціальні мережі розповсюджуються заяви, що Миколаїв є частиною росії та ЗСУ не здатні захистити цей регіон, а також звучать погрози наступу на Миколаїв та Одесу.

2022 рік був роком раптових і масивних атак на Миколаївщину за допомогою сучасних видів озброєнь, таких як керовані ракети Х-101, корабельні “Калібри”, наземні “Іскандери”, та використанням бомбардувальників Су-30, Су-34, та Су-35. Відбулося стрімке захоплення Херсонщини і стратегічно важливого Антоновського мосту. Наступ здійснювали досвідчені контрактники з бойовим досвідом в Сирії, що використовували передові зразки бойової техніки, включаючи танки Т-90М та бойові машини піхоти БМП-3.

Миколаївщина, на жаль, на той момент не була готова до таких викликів: в регіоні відсутні були потужні лінії оборони або мінні поля, а місцеві військові частини, здебільшого формовані з добровольців, не мали належної підготовки або достатньої кількості сучасної техніки. Однак, сильний дух мешканців та їхня відвага допомогли місту вистояти в ці складні часи.

Сьогодні, у третьому році війни, військова картинка докорінно змінилась. Замість досвідчених кадрових військових з боку ворога, зараз маємо справу з мобілізованими, колишніми в’язнями, та так званими “добровольцями”. Використовувана техніка включає застарілі танки Т-55 та Т-62, БМП-1, БТР-60, які вже втратили свою актуальність десятиліття тому. Замість коштовних ракет, ворог використовує дешеві дрони та модернізовані авіабомби.

Натомість, українська сторона значно зміцнила свої позиції. Завдяки підтримці західних партнерів, на озброєнні ЗСУ з’явилися сучасні західні танки, артилерія, та ракетні комплекси, такі як “Abrams”, “Leopard”, М777, “Caesar”, та HIMARS. Підготовка бійців досягла нового рівня завдяки навчанням на полігонах країн НАТО. Розбудовані оборонні лінії, міцні укріпрайони та заміновані підходи забезпечують наші позиції надійним захистом. Антоновський міст та могутній Дніпро значно ускладнюють будь-які спроби повторного наступу з боку ворога. У результаті, ворог втратив не лише бажання, а й засоби для нової агресії проти Миколаєва. Ми впевнені у своїх силах та готові до будь-яких викликів майбутнього.

Нагадаємо ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Звичайно!! Оборонні споруди побудовані!! Гроші були виділені!! Слава Миколаївській ОДА!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button