Суспільство

Миколаїв - не Маріуполь: Кім запевняє, що оборона міста - під його контролем

Військовий та Кім посперечалися щодо реальності такої можливості окупантів. ВІДЕО

Цей материал також доступний

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім висловив впевненість у здатності обороняти регіон від можливих спроб ворожого вторгнення. За його словами, унікальна географія та ефективно контрольовані проходи через Дніпро створюють надійну оборону для Миколаєва. Кім зазначив, що його оптимізм грунтується на детальному знанні місцевості та оборонних можливостей, що дозволяє гарантувати спокій і мотивацію місцевому населенню.

Цікавий діалог стався в ефірі «Тема з Мосейчук». Порівнюючи ситуацію з обороною Маріуполя, Кім вважає, що помилки, зроблені там, не слід проектувати на Миколаївщину, та висловив надію, що південне військове командування буде точним у своїх прогнозах:

“Я сподіваюся, що наші південні генерали не будуть в своїх прогнозах помилятися”.

Відгуки військових на коментарі Кіма різняться. Один з військовослужбовців підрозділу “Азов” висловив думку, що сподівання і підготовка – це різні аспекти оборонної стратегії. “Сподіватись і готуватись – це різні речі”, – зазначив військовий-“азовець”.

“Тут було конкретне питання, чи можуть вони піти. Відповідь одна: звичайно, можуть. Але давайте говорити про те, що зробили ми наразі, щоби бути максимально ефективними, щоби протидіяти тим викликам, які можуть фактично бути”, – зазначив представник Харківської влади.

Обговорення також торкнулося проблеми ротації військ. Один з військових зазначив, що якщо зараз існують труднощі з ротацією бригад, які тривалий час перебувають на лінії фронту, то це може стати визначальним чинником у здатності обороняти ключові міста, такі як Харків, Київ та інші.

Обговорення потенційних викликів та стратегій оборони відбувається на фоні загальнонаціональної тривоги.

“Є недовіра населення, тому що до 24 лютого (2022 року, – прим. ред.) – я включно багато разів вибачався – ми казали, ми опиралися на досвід і оцінки військових, іноземців-військових в тому числі, які казали, що дуже маленька вірогідність повномасштабного наступу. Ну, казали, що, можливо, щось буде заворушення на Донбасі, але так повномасштабно не вистачає ресурсу. А потім це сталося. Тому… В людей є генетична пам’ять. Тільки два роки минуло, не 20 років. І вони, коли ми їх зараз заспокоюємо: “нічого не буде”, вони пам’ятають два роки тому, як було все те ж саме, така ж сама розмова одразу ж напередодні”, – Давід Арахамія пояснив, чому, на його думку, люди турбуються.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button