Суспільство

25-річний льотчик миколаївської авіабригади знищив купу російської техніки і сотні ворогів

Сергій Пархоменко здійснив 38 бойових вильотів у складних умовах протидії ворожим ракетам зенітної та руйнівної авіації

Цей материал також доступний

Сьогодні, 14 травня 2024 року, 299-а бригада тактичної авіації ім. генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова (до повномасштабного вторгнення базувалася в Корабельному районі міста Миколаєва) шанує пам’ять свого побратима, що віддав життя у боротьбі з російськими окупантами – пілота бригади, Героя України капітана Сергія Пархоменка.

14 травня 2022 року під час виконання бойового завдання у Запорізькій області в районі м. Гуляйполі героїчно загинув капітан Сергій Пархоменко, до останнього залишаючись відданим та стійким захисником українського народу. Відважному льотчику було лише 25 років.

Народився Сергій 14 січня 1997 року в Харкові, у родині військових авіаторів, якими були його батько та дідусь. З дитинства мріяв про небо та хотів пов’язати своє життя з авіацією. Коли його батько Ігор Пархоменко під час війни на сході України у 2014 році виконував бойові завдання у повітрі, Сергій вступив на льотний факультет ХНУПС ім. Івана Кожедуба. Сергій успішно закінчив ВНЗ у 2019 році, отримавши кваліфікацію льотчика 3-го розряду та виявив бажання служити у 299 бригаді тактичної авіації ім. генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова. У момент російського вторгнення Сергій обійняв посаду командувача ланкою авіації.

З початком повномасштабної російської агресії Сергій Пархоменко здійснив 38 бойових вильотів у складних умовах протидії ворожим ракетам зенітної та руйнівної авіації. Зміг практично знищити понад 20 ворожих танків, понад 50 бойових броньованих машин, 55 машин, 20 паливних баків, сотні російських солдатів і офіцерів. Неодноразово вміло виводив авіаційну техніку з-під ракетних ударів супротивника.

Окрім бойової роботи, Сергій активно займався пошуком нових підходів до авіаційної тактики в сучасних умовах війни. Загалом він був душею авіаційного підрозділу, справжнім командиром-лідером, – зазначають побратими.

За особисту мужність та героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України від 20 травня 2022 року №351/2022 Сергію Пархоменку присвоєно звання Героя України посмертно.

На землі в Героя залишилися дружина, син, мати та батько, який продовжує захищати країну від російської навали.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button