Суспільство

Кому не треба оновлювати дані за новим законом про мобілізацію, - Генштаб

Уточнення щодо оновлення даних до ТЦК для громадян: кого це не стосується

Цей материал також доступний

Київ: В інтерв’ю для Radio NV полковник Юрій Глущенко, представник Генерального штабу Збройних сил України, роз’яснив, хто з українців може уникнути оновлення своїх даних до ТЦК та СП згідно із новим законодавством про мобілізацію.

За його словами, громадяни, які вже оновили свої дані в ТЦК після 17 квітня, не повинні цього робити повторно. Виняток також становлять ті, кого вже виключено з військового обліку.

До категорій, що виключаються з обліку, відносяться особи, які втратили громадянство України, визнані непридатними до військової служби за станом здоров’я, або ті, хто досягнув 60 років віку. Інформація про виключення має бути зафіксована у військових квитках та державних реєстрах. У разі відсутності даних, необхідно звернутися до ТЦК.

Для тих, хто перебуває на території України і ще не оновив дані, полковник зазначив, що можна звернутися особисто, скористатися послугами центрів надання адміністративних послуг, або через електронний кабінет, запуск якого намічений найближчим часом. Закон зобов’язує всіх чоловіків віком від 18 до 60 років оновити свої дані в ТЦК протягом 60 днів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button