Пригоди

Майже два мільйона гривень збитків: на Миколаївщині продовжують фіксувати правопорушення на воді

З 1 квітня правоохоронці вже провели 50 рейдів на водоймах області

Цей материал також доступний

Відмінна робота поліції на воді та рибоохоронного патрулю разом із співробітниками Державної екологічної служби впродовж квітня призвела до значних результатів у боротьбі з незаконним рибальством в Миколаївській області.

Про це повідомляє 25 квітня 2024 року відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Так, з 1 квітня правоохоронці вже провели 50 рейдів на водоймах області. У правопорушників вилучили майже 900 особин різних видів риб, здебільшого це був карась, судак та бичок, 14 заборонених знарядь лову (сітки та інші риболовецькі снасті), 2 човна та автотранспорт.

Наразі триває досудове розслідування відносно трьох фігурантів за статтею 249 Кримінального кодексу України. Крім того, за порушення правил рибальства складено 10 адміністративних протоколів за статтями 85, 88-1 та 85-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За попередніми підрахунками внаслідок протиправних дій правопорушники завдали державі збитків на суму майже два мільйона гривень.

Правоохоронці нагадують рибалкам, що заборона у зв’язку з нерестом триває до 16 червня. У цей час законодавство дозволяє лише любительський лов. Тільки в межах населеного пункту з берега, і виключно однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком. Також суворо забороняється пересування на водоймах всіх плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button