ПолітикаСуспільство

Трамп заявив, що виживання України важливе для США

Колишній президент США Трамп закликає Європу збільшити фінансування України: ставлення до Києва має бути пріоритетним

Цей материал також доступний

Колишній президент США Дональд Трамп зробив гучну заяву щодо необхідності підтримки України з боку європейських країн. У своєму останньому пості в соціальній мережі Truth Social він висловив незадоволення тим, як європейські союзники підтримують Київ у порівнянні зі Сполученими Штатами.

«Чому Європа не може виділяли такі ж або порівнянні гроші, які вкладають Сполучені Штати Америки, щоб допомогти країні, яка цього відчайдушно потребує? Як усі погоджуються, українське виживання та сила мають бути набагато важливішими для Європи, ніж для нас, але це також важливо для нас. Рухайся, Європо!» – закликав Трамп.

За словами Трампа, європейська недбалість може коштувати дорого в контексті української кризи. Його коментарі з’явилися після зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою у Trump Tower, де вони обговорювали збільшення оборонних витрат членами НАТО.

Ця позиція Трампа є знаковою, враховуючи його висування в кандидати на посаду президента США від Республіканської партії на виборах у листопаді 2024 року. Також важливо відмітити, що він не підтримав законопроєкт про виділення Україні 61 мільярда доларів, який очікує на голосування в Палаті представників.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button