Пригоди

Незаконно приватизували земельну ділянку: на Миколаївщині затримано трьох посадовців

Завдали селищній раді збитків на суму понад 350 тисяч гривень

Цей материал також доступний

На Миколаївщині підозрюються посадова особа ГУ Держгеокадастру в області та двоє інженерів землеврядників, які незаконно приватизували земельну ділянку площею 14 гектарів.

Про це 15 квітня 2024 року повідомляють пресслужби Миколаївської обласної прокуратури та Головного управління Національної поліції в Миколаївській області.

У ході розслідування встановлено, що фігуранти використовували підроблені документи та незаконно змінювали дані в Державному земельному кадастрі, щоб сформувати земельну ділянку приватної форми власності.

“Сертифіковані інженери-землевпорядники 71-го та 33-х років, за попередньою змовою, на підставі підробленого ними державного акту на право приватної власності на земельну ділянку, розробили технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки.

До своєї протиправної діяльності зловмисники залучили керівника одного з відділів Управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області. Посадовиця, на підставі підробленої документації, здійснила низку несанкціонованих змін в Державному земельному кадастрі. В результаті чого сформувала земельну ділянку приватної форми власності”, – йдеться в повідомленні.

Своїми протиправними діями фігуранти незаконно приватизували земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею понад 14 гектарів, що належить Первомайській селищній раді Миколаївського району, та завдали селищній раді збитків на суму понад 350 тисяч гривень.

Незаконно приватизували земельну ділянку

документи

У результаті санкціонованих обшуків поліцейські вилучили документацію, що підтверджує протиправну діяльність фігурантів. Наразі керівниця відділу управління надання адміністративних послуг отримала підозру за ч. 1 ст. 362 Кримінального кодексу України, а всім фігурантам також пред’явлено обвинувачення за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365-2 Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування здійснювало СВ ВП №5 Миколаївського районного управління поліції ГУ НП в Миколаївській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області ДСР НПУ.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button