СуспільствоТема дня

Замість моря - поля: нова школа в Корабельному районі планує створювати аграрних геніїв

Передбачається саме реконструкція школи

Цей материал також доступний

Портове місто Миколаїв, відоме своїм суднобудуванням, вибирає новий курс в освіті. Гімназія №48 після відновлення від ракетних ударів планує розгортати аграрний вектор, готуючи учнів до життя у світі, де важливим є не тільки море, а й земля.

Передовий освітній курс:

Реконструкція школи підкреслює не лише бажання Миколаєва відродити та зміцнити свої позиції, але й відповідати трендам. Учні будуть вчитись вирощувати органічні овочі й плоди, розуміти принципи біоінженерії та розробляти новітні агротехнології.

Реалізація аграрної концепції:

Новий освітній проєкт включає в себе створення теплиці, яка стане не тільки прикладом енергонезалежності та екологічності, але й навчальною базою для розуміння учнями процесів сільського господарства та біології. Вона дасть можливість вести практичні заняття прямо у шкільному дворі, де учні зможуть доторкнутися до землі та вивчити процеси росту та розвитку рослин.

Гараж для шкільних автобусів:

Гімназія також робить ставку на доступність, плануючи гараж для двох шкільних автобусів, які забезпечать транспортний зв’язок для дітей з віддалених районів міста, інтегруючи їх у навчальний процес та шкільне життя без бар’єрів.

Також в інформації про проєкт реконструкції Миколаївської гімназії №48 є дані про кількість класів і дітей, які будуть навчатися в гімназії після відбудови:

  • Початкова школа (1-4 класи): передбачається 24 класи по 24 учнів кожен, загальна кількість учнів складатиме 576 дітей.
  • Середня школа (5-9 класи): планується 25 класів по 30 учнів кожен, що в сумі дає 750 дітей.

“Це екологічна школа, в якій будемо вивчати ті ж самі процеси агро і переробки побутових відходів, зеленої візії і Миколаєва як міста Європейського Союзу.

Це сучасне укриття, яке використовується не тільки у військовий час, а й у мирний є доповненням навчального процесу. Це новий корпус для молодшої школи, новий благоустрій.

Ми хочемо зробити найенергоефективнішу школу в Україні чи, принаймні, на півдні країни», – розповів головний архітектор Миколаєва Євген Поляков.

Поляков зазначає, що передбачається саме реконструкція школи. Адже, незважаючи на те, що будівля значно постраждала через обстріли, є певні елементи, які частково можуть бути використані.

“Ми розробили такий архітектурний концепт для того, щоб в Америці збирати гроші на реалізацію цього об’єкту. Зараз там зібрали більше 40 тисяч доларів”, – каже він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Зачем снова впариваете этот бред? Власть не может нам предложить ничего кроме бестолковых картинок. А Корабелов эту пургу тиражирует.
    Собачьих будок не забудьте вокруг школы нарисовать. Бродячих собак в городе уже больше чем детей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button