Пригоди

Попросили попити води: у Миколаєві затримали трьох жінок, які обікрали пенсіонерку

Жінки викрали близько 70 тисяч гривень

Цей материал також доступний

До відділення поліції № 2 Миколаївського районного управління звернулася 86-річна пенсіонерка із заявою про те, що її обікрали. Під приводом попити води до заявниці потрапили в житло три жінки та викрали усі її заощадження у сумі більше ніж 70 тисяч гривень. Поки одна із зловмисниць відволікала пенсіонерку імітуючи напад хвороби, інші двоє нишпорили по квартирі.

Про це 11 квітня повідомило Головне управління Національної поліції в Миколаївській області.

“Потерпіла розповіла, що у двері її квартири постукали троє невідомих жінок, які попросили склянку води. Заявниця впустила незнайомок до оселі та пішла в іншу кімнату по воду, куди її супроводжувала одна із жінок. Коли заявниця пригостила незнайомку водою, та почала імітувати напад епілепсії, але через декілька хвилин жінці нібито стало краще та усі разом вони покинули квартиру заявниці. Згодом пенсіонерка виявила, що з її схованки зникли усі заощадження – понад 70 тисяч гривень”, – йдеться в повідомленні.

Завдяки оперативним заходам та слідчій роботі, співробітники поліції встановили осіб, які вчинили цей злочин, та затримали їх у одному з мікрорайонів міста. Ними виявились зловмисниці 52-х, 25-ти та 17-ти років, їх затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу. Викрадені грошові кошти було вилучено.

Виявилося, що двоє з затриманих раніше вже мали судимості за майнові злочини. Зловмисниці, родом з Донеччини і є родичками, займалися “гастролюванням” по країні для “заробітку”.

Нині слідчі повідомили їм про підозру за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка, вчинена в у мовах воєнного стану». Всім трьом загрожує до восьми років ув’язнення.

Суд обрав затриманим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button