Пригоди

Підліток з Умані «замінував» торговий центр у Миколаєві

За вчинення злочину передбачено покарання – до восьми років

Цей материал також доступний

Кіберполіцейські Миколаївщини спільно зі слідчими МРУП та оперативниками карного розшуку ГУНП в Миколаївській області та працівниками обласного Управління СБУ на початку квітня 2024 року викрили «жартівника», який надіслав електронного листа з погрозами влаштувати вибух в одному з торгових центрів Миколаєва. Ним виявився неповнолітній мешканць міста Умань Черкаської області.

Про це повідомляє 8 квітня департамент кіберполіції Національної поліції України.

Так, отримаши листа, для перевірки інформації на місце негайно прибули поліцейські вибухотехнічної та кінологічної служб, однак жодних вибухових пристроїв чи вибухонебезпечних речовин не виявили.

Такий вид хибних повідомлень, що мають на меті введення в оману аварійно-рятувальних служб та правоохоронних органів, на сленгу називають сватингом (від англ. SWAT (Special Weapons And Tactics) – підрозділи у США та ряді інших країн, оснащені спеціальним обладнанням, які часто залучаються при реагуванні на повідомлення про замінування, захоплення заручників тощо).

Поліцейські провели обшук за місцем мешкання уманця та вилучили комп’ютерну техніку.

Наразі за даним фактом слідчими ГУНП в Миколаївській області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії, поліцейські перевіряють причетність фігуранта до розсилки завідомо неправдивих повідомлень про мінування інших об’єктів на території України.

За вчинення цього злочину передбачено покарання – до восьми років позбавлення волі.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button