Пригоди

Удар у відповідь: як українські хакери поставили Росію на коліна

У масштабній кібероперації, що може бути пов’язана з фахівцями Служби безпеки України (СБУ), було знищено російський дата-центр хмарний сервіс OwenCloud.ru, критичний для діяльності військово-промислового комплексу (ВПК), нафтогазової галузі та сфери телекомунікацій РФ. Цей хмарний сервіс використовувався понад 10 тисячами юридичних осіб, серед яких значні імена російської промисловості та енергетики, такі як «Уральський завод цивільної авіації», «НВП «РУБИН», «Уральський завод спецтехніки», Газпром, Трансгаз, Лукойл, Роснафта, «Норільський нікель», Ростелеком та Мегафон.

За даними джерел, атаку провела українська хакерська група «BLACKJACK» у співпраці з кібердепартаментом СБУ. У результаті було знищено понад 300Тб даних, що містились на 400 віртуальних і 42 фізичних серверах. Втрачена інформація включала внутрішню документацію, резервні копії та програмне забезпечення, необхідне для дистанційного керування виробництвом.

Цей випадок став відповіддю на раніше здійснену атаку на український дата-центр «Парковий» у січні цього року, демонструючи здатність України ефективно захищати свої інтереси у кіберпросторі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button