ЕкономікаСуспільство

"Ми втрачаємо щодня", - Кім про миколаївські порти і людей, що бояться йти на роботу через мобілізацію

40% регіону залежить від запуску портової діяльності

Цей материал також доступний

Мешканці Миколаївської області повертаються додому, недивлячись ні на що. Однак при цьому є й свої проблеми, пов’язанні з робочими місцями, які також залежать і від запуску роботи портів. Про це 8 квітня 2024 року повідомив в ефірі телемарафону«Єдині новини» начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Робочі місця – це найбільша проблема на зараз, в тому числі й через мобілізацію. Тому що офіційне працевлаштування – при цьому для деяких є ризики, люди бояться. При цьому, це людей не зупиняє повертатися назад до дому. Дуже багато людей. Погода стала кращою, люди гуляють, живуть. Тому ми працюємо над робочими місцями – це постійний процес.

Але основна наша проблема – непрацюючі порти. Через порти йшли основні логістичні шляхи всього регіону й сусідніх регіонів – це для нас дуже велика проблема на зараз. Ми чекаємо й спостерігаємо, як будуть розвиватись події надалі. Але при цьому й аграрний сектор й сектор послуг відновились…”, – повідомив він.

Як зазначив Віталій Кім, понад 30-40% регіону залежить від запуску портової діяльності:

“Це не самі робочі місця, а залучені суміжні, які там працюють. Ось, наприклад: 2,5 тисячі машин зерновозів у день, тобто це 2,5 тисячі водіїв. Це стосується й ремонту катерів й обслуговування, й таке інше. Тому це дуже велика проблема і багато залучених людей. Дуже багато спеціалістів втратили, навіть коли вони на простої, вони переїжджають в інші порти працювати. Саме спеціалісти, не рядові працівники, а саме спеціалісти. Тому, чим швидше відновляться порти, тим швидше ми почнемо відновлювати контакти, контракти, логістику.

Ми втрачаємо щодня більше, тому що бізнес релокований й звикає працювати в іншому місці“, – зазначив Кім.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button