Пригоди

росіяни розстріляли українських військовополонених на Херсонщині – розпочато розслідування

Вкотре представники країни-агресора показово ігнорують положення Женевської конвенції

Цей материал також доступний

7 квітня 2024 року, стало відомо про страшну трагедію, яка сталася на території України. Російські окупанти, нехтуючи міжнародними стандартами й нормами, розстріляли трьох беззбройних українських військовополонених в селищі Кринки на Херсонщині. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Херсонською обласною прокуратурою розпочато досудове розслідування події за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, згідно зі статтею 438 Кримінального кодексу України.

“7 квітня 2024 року в одному з Telegram-каналів опубліковано відеозапис, на якому зафіксовано, як російські військові розстрілюють трьох полонених українських військовослужбовців. На відео видно, як представник зс рф здійснює у беззбройних нерухомих військових кілька пострілів, ймовірно з автомату”, – йдеться в повідомленні.

В описі під записом зазначено, що подія відбулась поблизу Кринок Олешківської громади Херсонської області.

Вкотре представники країни-агресора показово ігнорують положення Женевської конвенції щодо поводження з військовополоненими, що свідчить про підтримку таких дій найвищим командуванням російських збройних сил.

Досудове розслідування цього злочину покладено на Головне управління Національної поліції в Херсонській області.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Какой [censored] забросил их теда без нормального обеспечения и прикрытия.?.. И дураку понятно, что шансов у них нет.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button