СтаттіСуспільствоТема дня

"Давали їм по зубах": десята річниця розгону табору проросійської нечисті в Миколаєві

7 квітня 2014 року було знесено наметовий табір сепаратистів в центрі міста. ВІДЕО

Цей материал також доступний

Минуло десять років, як на Соборній площі Миколаєва активістами-патріотами були остаточно зруйновані спроби створення так званої «новоросії» у нашому місті. Так, увечері 7 квітня 2014 року було знесено наметовий табір сепаратистів, встановлений біля меморіалу Героїв-ольшанців і який простояв там досить довгий час, доки активістами не було вжито рішучих заходів, підтриманих згодом місцевою міліцією.

Того дня Миколаїв «висів на волосині», ризикуючи бути повністю охопленим «російською чумою». Цьому передувала низка похмурих подій, повторення яких у жодному разі не можна допустити (а тому важливо пам’ятати!) на нашій рідній землі: приблизно на початку березня 2014 року площу перед Миколаївською обласною держадміністрацією захоплює проросійська погань, яка веде себе як звичайне бидло (ОБЕРЕЖНО, ВІДЕО містить ненормативну лексику 18+):

7 квітня 2014 року у нашому місті з’являється відомий російський терорист – військовий Ігор Стрєлков (Гіркін). Під його керівництвом кілька сотень сепаратистів спробували захопити будівлю Миколаївської облдержадміністрації.

Ввечері миколаївці (з усіх районів, включаючи віддалений Корабельний), об’єднані ідеєю єдиної та неподільної України, також зібралися на центральній площі, щоб захистити рідне місто від російської агресії.

О 22:51 патріоти України висунули ультиматум прибічникам рocії – до 23:00 прибрати свої намети з-під пам’ятника Героям-визволителям Миколаєва. Інакше вони обіцяють це зробити самі. «He yйдeтe – yнecyт!», – скандують майданівці.

Незабаром мужні захисники Миколаєва самовіддано пішли на штурм сепаратистського табору. Після 23:00 його було остаточно ліквідовано, і прихильники путіна розбіглися.

Згадаймо, як це було. Пропонуємо нашим читачам ще раз переглянути відеозаписи, що зняв того вечора один із патріотів України (активіст з Корабельного району, учасник Євромайдану та організатор Миколаївського автомайдану), який брав участь у цих доленосних подіях, Сергій Бєлов:

Згадав про той вечір сьогодні на своїй сторінці в Facebook й миколаївець, активіст, учасник АТО/ООС, військовослужбовець Ілля Зелінський:

“10 років тому сліпі та глухі не розуміли, що до чого, і не робили ніяких висновків, за які пізніше поплатились. Влада всіх рівнів загравала з відверто проросійськими акціями все тих самих учасників, які в 2014 намагались захопити урядові будівлі та закликали до референдумів.

10 років, як всупереч всьому ми давали по зубах тим, хто намагався повернути цю повєстку, за що нас називали радикалами та намагались маргіналізувати наші дії в на їх думку обізнано/свідомому соціумі, не розуміючи, що фаза боротьби за державність запустилась по всій країні в 13-14 роках, що наші міста вже в прицілі та намірах противника.

Честь всім, хто лишився послідовними, якими б ваші методи не були, якщо вони про збереження держави та українського прапора над українськими містами. Україна понад усе!

Нагадаємо, раніше ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button