Пригоди

Покинув місце служби та вбив товариша по чарці: миколаївський суд відправив до СІЗО військового

До підозрюваного застосували запобіжний захід без визначення розміру застави

Цей материал також доступний

У Центральному районному суді міста Миколаєва відбувся розгляд клопотання про застосування запобіжного заходу щодо 47-річного жителя Баштанського району, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.121 КК України – умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого.

Слідчий суддя справи Володимир Лященко, про це повідомляє 5 квітня 2024 року пресслужба суду.

За матеріалами справи, підозрюваний, перебуваючи у домоволодінні в одному з сіл Баштанського району вживав алкогольні напої зі знайомими. Через конфлікт у стані алкогольного сп’яніння вчинив напад на одного з чоловіків, що призвело до смерті потерпілого від тілесних ушкоджень.

“В ході конфлікту чоловік наніс останньому низку ударів руками і ногами в область обличчя та грудної клітини, спричинивши тілесні ушкодження у вигляді синців та численних переломів ребер, внаслідок яких настала смерть”, – зазначають в повідомленні.

Прокурор в клопотанні вказав на обґрунтованість підозри та наявність ризиків, передбачених статтею 177 КПК України, які можна запобігти лише застосуванням виняткового запобіжного заходу. Крім того, він підкреслив, що підозрюваний є військовослужбовцем, який самовільно залишив військову частину.

Підозрюваний просив суд застосувати запобіжний захід у виді домашнього арешту. Захисник просив відмовити в задоволенні клопотання, вважав ризики необґрунтованими.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Володимир Лященко постановив застосувати стосовно підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою, без визначення розміру застави.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button