Пригоди

Віддавав накази катувати людей під час окупації Миколаївщини: судитимуть військового рф

Командиру спецпризначенців рф загрожує до дванадцяти років позбавлення волі

Цей материал також доступний

Командиру спецпризначенців рф загрожує до дванадцяти років позбавлення волі за катування місцевих мешканців та нелегального ув’язнення трьох чоловіків і жінки під час окупації Снігурівки. Про це повідомив 3 квітня 2024 року відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Слідчі встановили, що командир 2-ї групи спеціального призначення 23 загону спеціального призначення «Оберег» Уральського округу військ національної гвардії рф особисто віддавав накази про незаконне утримання і катування мешканців, в чому і сам брав участь.

“Ув’язнених чоловіків по одному заводили до різних кімнат будинку та приміщення гаражу, де знущались, били, катували та імітували постріли біля голови, вимагаючи надати дані про місце розташування військовослужбовців Збройних сил України, територіальної оборони, корегувальників та озброєння. З жінки військові рф намагались отримати будь-яку запитувану ними інформацію шляхом погрози вбивством та психологічного тиску”, – повідомляють правоохоронці.

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури слідчі заочно повідомили окупанту про підозру в жорстокому поводженні з цивільним населенням і віддані наказу про вчинення таких дій (ч. 1 ст. 438 Кримінального Кодексу України), що карається позбавленням волі на строк до дванадцяти років.

На даний час слідчі завершили досудове розслідування та направили кримінальне провадження до прокуратури, яка скерувала обвинувальний акт до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, раніше повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button