СуспільствоТема дня

Будні Корабельного району: скандали і посмішки, жахи і красоти

ФОТО

Цей материал також доступний

Корабельний район Миколаєва зустрів початок квітня 2024 року буденно: вже третій рік місцевим мешканцям не до жартів…

Дехто все ж таки зміг відволіктися від щоденних проблем та прийти помилуватися річкою на пляж… А проблем у наших людей достатньо. Хтось тягає чисту воду в свої домівки, бо з-під крану тече неприємна жижа; хтось взагалі кілька днів поспіль залишається без центрального водопостачання; а хтось із сумом дивиться на сміття навкруги, зламані лавки, обідрану стелу на так званому “жуківському” кільці…

«Стихійники» спокійнесенько порушують правила благоустрою та вуличної торгівлі, але дуже обурюються, коли їхні правопорушення фіксують на камеру.

1 квітня одна з «підприємниць», побачивши журналістку Кorabelov.info, вчинила скандал, погрожуючи представниці ЗМІ фізичною розправою (а за це, нагадаємо, передбачена кримінальна відповідальність!):

“Що ви там фотографуєте? Яке ви маєте право нас фотографувати?.. Іди сюди, я ще раз питаю: яке ти маєш право? Я тобі зараз голову розібʼю… Що ви ото нас позорите? Скільки можна позорити? Ми не стихійний ринок, ми за оренду платимо… Хвате нас позорити!”, – сама себе попозорила агресивна продавчиня біля “АТБ”, що неподалік від ринку “Фенікс”.

Нагадаємо, ми писали:
Автобыдло, мусор, незаконные торговцы – так выглядит площадь в центре Корабельного

А от місцеві таксисти показали себе як людей привітних і доброзичливих: щиро посміхаючися, вони навіть висловили власне бажання потрапити до нашого фото-репортажу (див. головне фото).

На жаль, тепер це рідкісна розкіш – зустріти на вулиці усміхнення обличчя. Частіше очі місцевих мешканців наповнені сумом. Так само зі смутком дивиться на перехожих і розташований біля бізнес-центру “Металург Півдня” давно осушений фонтан, чимось схожий на поранені душі миколаївців.

фонтан біля БЦ

Нагадаємо, ми писали:
Фонтан в Корабельном районе депутаты в 2019 году хотели забрать на баланс города (Видео)

Сумно виглядає і територія поблизу СКПБ “Водолій”, яку раніше називали “європейським куточком” Корабельного району…

"европейский уголок" возле СКПБ "Водолей" выглядит теперь уныло

Зазначимо, що стихійна торгівля процвітає майже у кожному мікрорайоні: у дворах та на доріжках між багатоповерхівками нерідко зустрінеш і бабусь на стільчиках з товаром, і цілі машини з продуктами за відкритими дверима.

Ремонтні роботи водоканалу по заміні труб водогону в районі продовжуються, підтвердження тому – масоване розкриття вздовж проспекту Богоявленського.

Крім того, потоки води з колодця по вул. Металургів та додаткові ями свідчать про щоденне виникнення аварій в системі водопостачання міста.

На жаль, мешканці району продовжують засмічувати вулиці. І хоч ми бачили прибиральників, але з тим обʼємом забрудненості впоратись важко. Тим паче, що слідом за прибиранням люди кидають під ноги нову партію сміття. На одному з дитячих майданчиків, що знаходиться біля зупинки “вул. Антонюка” (колишня «Жукова»), ми побачили, крім сміття і неохайного вигляду гойдалок, ще й розкидані пляшки від спиртних напоїв.

Нагадуємо: на майданчиках граються діти, і це точно – не місце для розпиття алкоголю!

Вдень дитячі майданчики майже порожні, вони гучно оживають ввечері, наповнюючись галасом і сміхом малечі та їхніми безхитростними розмовами. Зворушливо було почути, як одна дитина вмовляла маму “забрати ту кицю додому”…

детская площадка возле ЗАГСа

До речі, уваги хочуть не тільки коти, а й собаки, яких дуууже багато бродить без притулку по вулицям Корабельного району (втім, як і у всіх інших районах нашого міста).

Та повернемося до пляжу “Чайка”. На березі лиману розкривається особлива краса, тут панує якийсь спокій та відчуття повної гармонії… Але – знову сміття! Воно є усюди – в лісі поруч, на пляжі, у воді. Мешканців не лякають штрафи, попередження. А потім люди розповідають, як в нас погано та брудно…

Давайте разом берегти навколишнє середовище, поважати один одного, і тоді життя точно стане хоч на крапельку краще!

За матеріалами Аліни Ковальчук

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Бо працівників ТЦк замість чистки вулиць від п'яниць забирають лише нормальних та тих кого дома чекають...
    Та й місцеві або немісцеві свині ще ті замість привітання дітям культури та порядку самі показують приклад свиноцтва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button