ПолітикаСуспільствоТема дня

Куди навострив лижі Сєнкевич? Розкриваємо фінансові маневри родини мера Миколаєва

У місті Миколаїв, відомому своєю спільнотою та історією, особлива увага прикута до діяльності міського голови Олександра Сєнкевича та його родини. Остання декларація за 2023 рік, подана 30 березня, відкрила завісу над фінансовим становищем та інвестиційними пріоритетами цієї впливової родини.

Фінансовий портрет мера: За даними декларації, Олександр Сєнкевич продовжує володіти двома квартирами в Миколаєві та земельними ділянками. Незважаючи на стабільне майнове становище, заробітна плата мера виявилася зменшеною до ₴678 тис. 180, що на ₴132 тис. менше порівняно з попереднім роком.

Активна фінансова стратегія дружини: У той час як мер зіткнувся із зменшенням доходів, його дружина Катерина Сєнкевич виступає як активний гравець на фінансовому ринку, заробивши ₴4 млн 803 тис.. Вона не лише придбала акції польських компаній, але й інвестувала у криптовалюту, що вже стало частиною сімейної інвестиційної стратегії.

Освіта дітей за кордоном як пріоритет: Сім’я приділяє велику увагу освіті своїх дітей, витративши на їх навчання за кордоном велику суму – ₴875 тис. 189. Це значне збільшення порівняно з попереднім роком, свідчить про бажання забезпечити нащадкам якісну освіту.

Майновий портфель і земельні активи: Додатково до міської нерухомості, Катерина Сєнкевич володіє земельною ділянкою та нерухомістю в окупованій Новій Каховці, а також орендує квартиру в Польщі, де проживає з дітьми з початку повномасштабного вторгнення.

Інвестиції у польський бізнес і криптовалюту: Інвестиційний портфоліо Катерини Сєнкевич включає акції у компаніях «Solna Sprawa, LLC» і «Czarne Morze, LLC», що демонструє її зацікавленість у розвитку польського бізнесу. Крім того, її інвестиції в криптовалюту на суму ₴18 тис. 199 підкреслюють відкритість до новітніх фінансових інструментів.

Нерухоме майно: Нового майна у мера чи його дружини не зʼявилось. Олександр Сєнкевич володіє двома земельними ділянками загальною площею 2000 кв. м. та двома квартирами у Миколаєві – 54,5 кв. м. та 69,6 кв. м. Також мер задекларував спільне проживання з дружиною та дітьми в орендованому з 2019 року будинку, площею 271.5 кв.м, оренда якого у 2023 році обійшлася у 264 тисячі гривень.

На його дружину Катерину записано земельну ділянку, площею 2622 кв. м. та комплекс будівель, площею 261,2 кв. м. в окупованій Новій Каховці. Також у спільній власності з батьками вона володіє квартирою у Новій Каховці на 66 кв. м. Окрім цього Катерина вказала, що з серпня 2022 року орендує у Польщі квартиру на 68 квадратних метрів, де проживає разом з дітьми.

Що стосується транспортних засобів, то у мера Миколаєва досі немає власних або орендованих авто, а його дружина з 2019 року орендує у ПП “Лєда” легковик VOLVO XC90 2018 року випуску, який обійшовся їй за рік у 120 тисяч гривень.

Також Катерина Сєнкевич володіє 39% корпоративних прав ТОВ “ЕФ ЕФ ДАБЛ Ю МИКОЛАЇВ” та ТОВ “Блінк Ріекшн Інтернешенел”. А в 2023 році вона придбала 33% прав на “Solna Sprawa, LLC” та і 25% прав на “Czarne Morze, LLC”, які зареєстровані у Польщі. А Олександр Сєнкевич з 2013 року володіє торговельною маркою.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button