Суспільство

"Швидко, як у Лас-Вегасі": українці тепер зможуть одружитися в «Дії» по відеозв'язку

"Це буде прорив у сфері державних послуг, такого немає ніде у світі", - міністр Федоров

Цей материал також доступний

У Мінцифрі оголосили про можливість реєстрації шлюбу онлайн через відеозв’язок у застосунку “Дія”. Уряд ухвалив відповідну постанову. Пресслужба Міністерства цифрової трансформації підкреслила важливість цієї послуги для пар, які через війну перебувають в різних місцях і не можуть бути поруч у час реєстрації шлюбу.

«Це буде прорив у сфері державних послуг, такого немає ніде у світі. Швидко, як у Лас-Вегасі, зручно і просто, як усе інше в Дії», — написав міністр.

Процедура реєстрації шлюбу онлайн передбачає подання заяви через застосунок “Дія”, після чого працівник Державної реєстраційної служби актових цивільних станів (ДРАЦС) проводить церемонію одруження через відеозв’язок. Наречені підписують актовий запис про шлюб, який засвідчується електронним підписом у системі “Дія.Підписом”.

Як повідомлялося, у лютому 2023 року в “Дії” запустили можливість подати заяву онлайн про реєстрацію шлюбу. Для цього необхідно авторизуватися на порталі “Дія”, вибрати послугу “Заява про шлюб”, заповнити заяву, обрати час і місце реєстрації, сплатити адміністративний збір та підписати заяву електронним підписом. Партнер також повинен авторизуватися у своєму кабінеті на порталі та підписати заяву через посилання, що надсилається електронною поштою.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button