ПолітикаПригодиСуспільствоТема дня

Зеленський ставить ультиматум Росії: обстріли енергосистеми в обмін на мир у небі

Україна готова припинити удари по російським НПЗ у відповідь на зупинку обстрілів енергосистеми

Цей материал також доступний

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю виданню The Washington Post заявив про готовність України припинити атаки на російські нафтопереробні заводи у разі, якщо РФ припинить обстріли української енергосистеми. Таку заяву він зробив під час розмови з журналістом Девідом Ігнатіусом, відповідаючи на запитання про ставлення США до українських ударів по об’єктах у Росії.

Зеленський наголосив, що Україна використовує свої дрони для атак і що ніхто не має права вказувати Україні, що робити. Він стверджує, що Україна може зупинити російські атаки на свою енергомережу, лише якщо змусить Росію заплатити високу ціну за свої дії.

“Якщо немає протиповітряної оборони, щоб захистити нашу енергосистему, і росіяни атакують її, моє запитання: чому ми не можемо їм відповісти? Їхнє суспільство має навчитися жити без бензину, без дизеля, без електрики… Це справедливо,” – підкреслив Зеленський.

Президент також додав, що як тільки Росія припинить свої агресивні дії, Україна готова зупинити удари в відповідь.

Ці слова Зеленського показують рішучість України захищати свою незалежність та суверенітет, водночас нагадуючи світові про важливість рівних умов у конфлікті з агресором.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button