Пригоди

Шок: Депутат уникав армії, "працюючи" на кордоні без виходу з дому

В Чернігівській області справа місцевого депутата, який виявився у центрі скандалу з ухиленням від військової служби та шахрайством, набула гучного резонансу. Про це у п’ятницю, 29 березня, заявили в пресслужбі ДБР.

Завершено досудове розслідування відносно депутата Семенівської міської ради, який, використовуючи своє становище та за сприяння начальника підрозділу, уникав служби в армії після мобілізації. Незважаючи на обов’язок захищати країну під час російського вторгнення, депутат протягом п’яти місяців не був присутній на службі, тоді як його безпосередній керівник вказував у документах, ніби депутат виконує свій обов’язок в прикордонних нарядах.

У результаті цих махінацій депутат отримав грошове забезпечення та спеціальні надбавки на суму понад 157 тисяч гривень, не виконуючи при цьому жодних військових обов’язків. Тепер йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Паралельно з цим, справу начальника, котрий виступав у ролі співучасника цієї схеми, відділили в окреме кримінальне провадження. Він звинувачується у службовому підробленні, зловживанні службовим становищем та пособництві у злочині. Йому також може загрожувати до 10 років ув’язнення.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button