Пригоди

Викрадення майбутнього: як Росія краде українських дітей

Підозрювані на окупованій території України - проводяться заходи для їх розшуку та притягнення до відповідальності

Цей материал також доступний

СБУ накопичила доказову інформацію стосовно ще двох громадян України, які мають відношення до депортації українських дітей до рф.
Спецслужби документували насильницьке переміщення через тимчасово окуповану територію України та подальшу депортацію до рф 15 вихованців спеціальної школи у липні 2022 року Новопетрівської спеціальної школи на Миколаївщині. Серед виконавців цього злочину – так званий заступник очільника окупаційного “департаменту молоді та спорту Херсонської області” та його спільниця, “ректорка” аграрного університету на тимчасово окупованій території.

Щоб викрасти дітей із навчального закладу, до нього прибули 20 озброєних військовослужбовців країни-агресора. Згодом, дітей разом з директоркою школи та її чоловіком примусово вивезли до окупованого селища Степанівка на Херсонщині, а потім до місцевого річкового вокзалу. Звідти потерпілих «під контролем» держави-агресора переправили на лівобережжя області, а потім автобусом – до Криму. Далі, учні української школи були перевезені поїздом до міста Анапа у Краснодарському краї.

Відповідно до результатів розслідування, під час перебування депортованих дітей в рф, представники держави-агресора забороняли їм вживати українську мову і примушували виконувати гімн російської федерації.

Згодом за підтримки міжнародних волонтерських організацій малолітніх потерпілих вдалося вивезти до третьої країни, щоб у подальшому повернути додому.

На основі зібраних доказів слідчі Служби безпеки надіслали обом фігурантам з окупаційних органів Росії повідомлення про підозру відповідно до статей 28 частини 2 та 438 частини 1 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групи осіб).

Оскільки підозрювані перебувають на тимчасово окупованій території України, проводяться комплексні заходи для їх розшуку та притягнення до відповідальності.

Розслідування здійснювалося за керівництва ювенальних прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button