Суспільство

Ігнорування пам'яті: неповага до загиблого військового на Алеї Слави Миколаївщини

Вшанувати пам'ять загиблих, чи для того, щоб вітати співробітників держадміністрації з днем народження?

Цей материал також доступний

29 березня 2024 року в Кривому Озері під час траурних подій ігнорували пам’ять військового Володимира Мотельчука, який загинув під час подій у будівлі Миколаївської ОДА. Після мовчання віддали увагу і привітали чиновницю з днем народження, – повідомила його мати – Людмила Гулько.

“Шановний Павло Григорович. Я – мати загиблого військовослужбовця Мотельчука Володимира Сергійовича який загинув захищаючи Україну нас з вами 29 .03 .2022 ,в Миколаївській ОДА . Звертаюсь до вас з проханням пояснити мені та іншим батькам і рідним, тих хлопців які віддали та віддають своє життя на фронті захищаючи нас з вами ,нашу неньку Україну. Для чого у нас відкрили алею Слави? Вшанувати пам’ять загиблих чи для того щоб вітати співробітників держадміністрації з днем народження?” – обурено написала мати загиблого.

Мати Володимира Мотельчука підкреслила, що під час траурних заходів на Алеї Слави не було вшановано пам’ять її сина, який загинув, захищаючи Україну в Миколаївській обласній державній адміністрації 29 березня 2022 року. Вона висловила глибоке розчарування та обурення неповагою до загиблих та їх рідних з боку місцевої влади.

“Сьогодні я була свідком того як ,, вшановують ” пам’ять наших рідних. О 9 ранку я прийшла до Алеї Слави аби покласти квіти, 2 роки як загинув мій син. Після гімну України як завжди хвилина мовчання. Потім привітання з днем народження співробітника вашого апарату. Дарування квітів , фотосесія ,сміх. Про мого сина не було сказано жодного слова. “ДЯКУЮ” ВАМ ЗА НЕПОВАГУ ДО НАШИХ РІДНИХ. Пекучий біль і сльози все що я відчула тої миті. Кричуща неповага до наших рідних.”, – розповіла Людмила Гулько.

Людмила Гулько також зазначила, що після запитання про причину таких заходів на Алеї Слави, один з представників влади відповів: “Це ж після хвилини мовчання”. Ця відповідь ще більше збентежила та обурила матір загиблого військовослужбовця.

“Моєму сину навіки 33 . Вова інвалід 2 групи в минулому військовий з першого дня війни став на наш захист. Незважаючи на чисельні травми та перелом хребта. Вова був справжнім чоловіком, патріотом. А ви ж ровесники Олександре Валерійовичу, та які ви різні. Я горжусь своїм сином”, – підкреслила героїзм та патріотизм свого сина.

На закінчення свого звернення мати загиблого військовослужбовця закликала владу вшановувати пам’ять та героїзм загиблих, а не використовувати Алею Слави для освяткування особистих подій та привітань.

Також на сторінці селищної ради у Facebook було опубліковано повідомлення про щирі привітання сільського голови та працівників Кривоозерської сільської ради з днем народження державного реєстратора центру надання адміністративних послуг. За фотографіями можна здогадатися, що привітання відбулися біля пам’ятника загиблим воїнам та меморіалу. Ймовірно, чиновника привітали не під час траурного заходу.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button