ПригодиСуспільство

Авіабомби-пастки: небезпека для дітей поруч з прикордонням

Тому важливо попереджати близьких про цю небезпеку

Цей материал також доступний

За відомістю, вони мають зовнішній вигляд, схожий на невеликі м’ячики сріблястого кольору, що може привертати увагу дітей. Інформацію надає ДСНС на своїй сторінці.

Ці предмети є загрозою, бо наш ворог використовує їх для дистанційного мінування нашої землі. Зовні вони схожі на маленькі сріблясті м’ячики і можуть привертати увагу дітей своїм виглядом. Тому важливо попереджати близьких про цю небезпеку.

Російська Федерація застосовує такі авіабомби у прикордонних районах України. Один контейнер РБК-500 містить 565 кульових авіабомб ШОАБ-0,5, вагою по 400 грамів кожна.

Ці бомби мають велику зону пошкодження: під час розриву та падіння на землю деяка частина з них може залишитися неспрацьованою. Таким чином, вони можуть вибухнути від будь-якого дотику, хоча не мають сейсмічних датчиків.

“У жодному разі не можна наближатися та торкатися вибухонебезпечних предметів. Одразу повідомляйте про такі знахідки на 101. Наднебезпечну роботу — знешкодження ВНП — виконують тільки сапери”, – повідомляють ДСНС.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button