Пригоди

Нерухомість та авто на 70 млн: проти голови АМКУ порушили справу після розслідування журналістів

У понеділок, 25 березня, стало відомо про порушення кримінальної справи проти голови Антимонопольного комітету України, Павла Кириленка. Радіо Свобода з посиланням на пресслужбу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) повідомляє, що підставою для розслідування стали факти, оприлюднені в журналістському розслідуванні програми Схеми, щодо незаконного збагачення та декларування недостовірної інформації.

Справу ініціювали 22 березня, одразу після публікації згаданого розслідування, яке вказувало на придбання родиною Кириленка майна на суму понад 70 млн грн у період з 2020 по 2023 роки. Серед вказаного майна – великий маєток, земельні ділянки під Києвом, офісна нерухомість, автівки та елітне житло в столиці та Ужгороді.

Зазначається, що все майно оформлено не на Кириленка, а на його родичів, які не мають власного бізнесу та таких офіційних доходів, які могли б пояснити придбання зазначеного майна. Також відомо, що Кириленко не вказав це майно у своїй декларації.

Павло Кириленко в коментарі програмі Схеми вказав, що статки родини – це результат стартового капіталу, набутого у 1990-х, але журналісти не змогли знайти підтвердження цим словам. Родина посадовця також не надала документальних підтверджень своїм словам, зазначивши, що всі документи залишились в окупованій Горлівці.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button