Пригоди

ЗСУ вдарили "Нептуном" по кораблю "Костянтин Ольшанський", – ВМС

У Військово-морських силах України (ВМС) заявили про успішну атаку на корабель “Костянтин Ольшанський”, використовуючи українську ракету “Нептун”. Деталі ушкоджень судна наразі уточнюються, але вже відомо, що корабель, який був вкрадений Росією у 2014 році, тепер виявився повністю небоєздатним.

Резонансна атака: “Нептун” проти “Костянтин Ольшанський”

Речник ВМС ЗСУ, Дмитро Плетенчук, в інтерв’ю FREEДОМ, поділився деталями атаки, розкривши, що “Костянтин Ольшанський” не єдиний, хто відчув на собі міць українського війська. Великі десантні кораблі “Азов” та “Ямал”, а також “Іван Хурс” також були уражені і не зможуть виконувати свої бойові завдання у найближчому майбутньому.

Відновлення “Костянтин Ольшанський”: марна спроба Росії

За словами Плетенчука, “Костянтин Ольшанський” простояв 9 років у бухті, розібраний на запчастини. Однак, у 10 рік війни, росіяни зрозуміли, що їм бракує великих десантних кораблів і вирішили відновити його. Плетенчук підкреслив, що цей корабель мав слугувати Україні, тому й було вирішено атакувати його “Нептуном”.

– Корабель цей повинен був використовуватися Україною. Тому було прийняте рішення про ураження цієї одиниці нашим “Нептуном”, – сказав Плетенчук в ефірі FREEДOM.

Безповоротні пошкодження “Костянтин Ольшанський”

Плетенчук наголосив, що ступінь пошкодження корабля ще визначається, але він точно був уражений і зараз є небоєздатним. Відновлення корабля Росією було вкрай складним завданням, особливо з огляду на те, що українські моряки встигли значно пошкодити його ще у 2014 році.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button