Пригоди

Небезпека над Європою: російська ракета вторглася в повітряний простір Польщі

У ранкові години 24 березня, о 5:23 за київським часом, фіксується тривожний інцидент у Люблінському воєводстві Польщі. Відомо, що російська крилата ракета на чолі зі своєю руйнівною місією, мала на меті об’єкти в західній Україні, ненадовго порушила спокій польського неба, зокрема в районі населеного пункту Осердув.

За інформацією, оприлюдненою Оперативним командуванням ЗС Польщі, ракета пробула у повітряному просторі країни 39 секунд, підтверджуючи це спостереженнями військових радарів.

Після виявлення загрози, було негайно вжито всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки повітряного простору країни. Серед інших дій, активізовано польську та союзницьку авіацію, демонструючи високий рівень координації та готовності до реагування на подібні загрози.

Яцек Сєвєра, голова президентського Бюро національної безпеки Польщі, у соцмережі X підкреслив серйозність ситуації, зазначивши, що про інцидент було поінформовано президента Польщі та вище військове керівництво країни. Також союзники по НАТО були негайно поінформовані про цей випадок порушення повітряного простору.

Цей інцидент є черговим нагадуванням про постійну загрозу, що висить над Європою з боку російської агресії, спонукаючи країни бути на варті своєї безпеки.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button