Пригоди

Видавали рибальські костюми за криптовалюту: викрито ще одну "схему" нелегального перетину кордону

Вартість послуг становила 5 300 доларів з особи

Цей материал також доступний

Правоохоронні органи продовжують виявляти порушників, які перетинають неправомірно державний кордон.

Так 19 березня 2024 року Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомив про затримання двох організаторів нелегального претину через кордон та «туристів» у селі Градениці.

Один із затриманих – мешканець Одеси, а інший – раніше судимий за крадіжку і розбій уродженець Донеччини. За попередніми даними, вони працювали в парі, збираючи «клієнтів» серед тих, хто бажав незаконно перетнути кордон. Охочих збирали у групи та вивозили до одного з сіл регіону, де давали настанови щодо подальшого пересування.

Вартість послуг становила 5 300 доларів з особи. Частину коштів – 1000 доларів, «клієнти» мали перерахувати на криптогаманець.

“Поліцейські з’ясували час та місце незаконного перетину вісьмох ухилянтів та провели заходи для затримання. Близько 4-ї ранку 14 березня організаторів та «туристів» у рибальських костюмах затримали у прикордонному селі Градениці за 500 метрів від кордону. За результатами обшуків у фігурантів вилучили 17 400 доларів, 3250 євро, автомобілі”, – йдеться в повідомленні.

Ухилянти

Зараз обом фігурантам оголошено про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Наразі вони взяті під варту.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев’яти років.

Щодо осіб, які мали намір незаконно перетнути кордон, складені протоколи за відповідними статтями кодексу про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button