Пригоди

Поширював заклики до зміни меж кордону України: на Миколаївщині судитимуть прибічника рф

Підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі

Цей материал також доступний

У спільній операції Первомайського районного відділу поліції та співробітників УСБУ в Миколаївській області викрито злочинні дії місцевого мешканця, який активно підтримував та поширював пропаганду на користь рф.

Про це повідомляє 18 березня 2024 року відділ комунікації поліції Миколаївської області.

За даними правоохоронців, 53-річний житель Первомайська протягом минулого року активно використовував заборонену соціальну мережу, контрольовану рф, для поширення матеріалів, що закликали до порушення територіальної цілісності України та виправдовували дії російської агресії.

“Слідством встановлено, що зловмисник через заборонену в Україні соціальну мережу поширював матеріали про представлення російсько-української війни гібридною кампанією, заперечуючи розв’язування рф війни проти України, представлення воєнних дій проти України «вимушеними кроками», спрямованими на захист національних інтересів та звільнення своєї території та свого народу (територія України представлена російською, а українці «русскими») від нацистської ідеології та антиросійської позиції, доцільності продовження воєнних дій, спрямованих на відновлення єдиної «союзної держави» за зразком колишнього СРСР”, – зазначає обласна прокуратура.

На початку 2024 року за місцем проживання зловмисника поліцейські провели санкціонований обшук, під час якого виявили та вилучили ноутбук та мобільний телефон, в яких містились докази його злочинної діяльності. Усе вилучене було направлено на дослідження.

На даний момент слідство завершило попереднє розслідування і направило справу до прокуратури для подальшого розгляду у суді.

Слідчі поліції повідомили чоловіку про підозруу вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 110 та ч. 2 та ч.3 ст. 436-2 КК України. Якщо його провина буде доведена в суді, йому загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button