Спорт

Миколаївська шаблістка Ольга Харлан в складі збірної України виборола бронзу на Кубку світу

Збірна закріпилась у четвірці найкращих команд за підсумками відбору на Олімпіаду 2024

Цей материал також доступний

15-17 березня 2024 року у бельгійському місті Сінт-Нікласі відбувся Кубок світу з фехтування на шаблях, де українські спортсмени зуміли вразити своїх прихильників вдалими виступами, про це повідомляє Миколаївська міська рада.

Жіноча збірна України, у складі Ольги Харлан, Юлії Бакастової, Олени Кравацької та Аліни Комащук, показала вражаючі результати, завоювавши третє місце та забезпечивши собі місце серед найкращих команд на Олімпіаді 2024 року.

Українські фехтувальниці розпочали виступ в 1/8 фіналу, де перемогли Польщу з перевагою в сім ударів – 45:38.

Після цього збірна України вийшла на США. Зі старту зустрічі «синьо-жовті» опинились у ролі аутсайдерок, але перевернути хід протистояння зуміла Харлан, яка перемогла Татьяну Назлимов із рахунком 12:3 (25:23) і вивела українську команду в лідерки. Далі ж українські шаблістки зуміли втримати цю перевагу і, зрештою, виграли – 45:43.

Збірна України з фехтування

У півфіналі, своєю чергою, близькою до того, аби перевернути хід зустрічі була Комащук. Як і в протистоянні зі США, українські фехтувальниці поступались на початку, але зуміли суттєво скоротити розрив у рахунку ближче до кінця бою.

Так, спочатку Бакастова перемогла Сесілію Бердер (8:5) і скоротила відставання до 12 пунктів, а далі Комащук завдала Манон Апіті-Брюне одразу 12 ударів проти її п’яти. Відтак перед завершальним поєдинком Харлан – Бальцер перевага француженок становила п’ять очок. Відіграти ж їх Ользі не вдалось – лідерка світового рейтингу FIE здобула звитягу – 5:4 (45:39) – і вивела Францію у фінал.

Українська ж збірна потрапила в поєдинок за третє місце, де на неї чекала Республіка Корея. Не без труднощів, але українки захопили лідерство й вибороли «бронзу», завершивши зустріч із рахунком 45:38.

Таким чином Харлан, Бакастова, Комащук і Кравацька, які ще два сезони тому перебували на 15 місці світового рейтингу, закріпились у четвірці найкращих команд за підсумками відбору на Олімпіаду 2024.

Збірна України з фехтування

Нагдаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button