Суспільство

Ніколи такого не було, і ось знов: Кабмін виключив з Реєстру індустріальних парків "Енергію" в Корабельному

На території цього парку могло бути створено до 1800 нових робочих місць

Цей материал також доступний

Через те, що не було укладенно договір про створення та функціонування індустріального парку “Енергія” в Корабельному районі Миколаєва протягом двох років з дня прийняття рішення про його створення, та протягом двох звітних періодів поспіль не було подано уповноваженому держоргану звітів про функціонування цього індустріального парку, – його виключено з Реєстру індустріальних (промислових) парків України. Відповідне рішення було прийняте не засіданні уряду 15 березня 2024 року, – повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Як повідомлялося раніше, в Корабельному районі Миколаєва ще на початку 2017 року планували виділити 63 га під індустріальний парк – для виробництва енергії та будматеріалів. Його створення активно лобіював тодішній віце-мер Миколаєва Олександр Омельчук, який у міськраді представляв “Опоблок“.

Йдеться про ділянку земель комунальної власності, розташовану між вулицею Олега Ольжича та промзоною по вул. Самойловича (наприкінці вулиці Океанівської). На цій території багато років знаходилися городи колишніх співробітників заводу «Океан», які так і не встигли оформити на себе ці землі. В цьому ж районі Миколаївська міськрада влітку 2017 року виділила 20 га киянам під будівництво сонячної електростанції.

Питання створення цього індустріального парку міська влада Миколаєва продовжила пропрацьовувати в 2018 році. В липні повідомлялося: “Енергії” – бути. Міськрада ухвалила рішення про створення у Корабельному районі на місці городів індустріального парку в 36 га. У листопаді того ж року наказом Мінекономрозвитку парк “Енергія” було включено до Реєстру індустріальних (промислових) парків України.

У квітні 2019 року детальний план запланованого парку показали китайцям – робочій групі Посольства КНР в Україні. Тоді проект їм представляв депутат від “Опоблоку” Ігор Дятлов.

Нагадаємо, ми писали:
На месте гаражей построят многоэтажные паркинги: план индустриального парка в Корабельном районе

На місці цього індустріального парку – біля багатоповерхівок Корабельного району – також хотіли запустити сміттєпереробний комплекс — установки біогазову та для синтезу газу.

Серед пріоритетних для розміщення видів економічної діяльності в індустріальному парку називалися:

  • виробництво харчових продуктів та напоїв, які згідно із санітарними нормами можливо виробляти на території ІП, враховуючи розміщення інших видів виробництва;
  • виробництво гумових і пластмасових виробів, виробництво неметалевої і мінеральної продукції (будівельні матеріали, скло та вроби зі скла та інше);
  • виробництво хімічної речовини та хімічної продукції, які згідно із санітарними нормами можливо виробляти на території ІП, враховуючи розміщення інших видів виробництва;
  • металургійне виробництво, виробництво готових металевих виробів, крім машин і устаткування;
  • виробництво машин і устаткування;
  • науково-дослідна діяльність;
  • діяльність у сфері інформації і телекомунікацій.

За попередніми розрахунками, на території індустріального парку могло бути створено до 1800 нових робочих місць.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button