Пригоди

Заробляли на небіжчиках: знов викрито поліціянтів, що "крутилися" в незаконному ритуальному бізнесі в Миколаєві

Особи вчинили ці злочини у складі організованої групи

Цей материал також доступний

Миколаївська обласна прокуратура повідомила про підозру чотирьом учасникам організованої злочинної групи, двоє з яких є експравоохоронцями.

Четверо осіб були обвинувачені у порушенні приватності та незаконному розголошенні обмеженої інформації, що зберігалася в захищених автоматизованих системах згідно з законодавством. Вони вчинили ці злочини у складі організованої групи: представники правоохоронних органів передавали конфіденційну інформацію про померлих осіб, включаючи їх адреси та контактні дані родичів, двом іншим учасникам групи. Далі «агентство» телефонувало родинам померлих й пропонувало свої послуги. За інформацію ритуальна фірма платила правоохоронцям відсоток з “прибутку” за кожного небіжчика, яких в день могло бути декілька.

обшук фігурантів у яких були вилучені їх мобільні телефони

У ході санкціонованих судом обшуків у фігурантів були вилучені їх мобільні телефони, ноутбук, записи та грошові кошти в сумі 100 тис. грн, а також інші докази їхньої незаконної діяльності. Наразі розглядається питання про застосування запобіжних заходів до зловмисників.

У найближчий час буде вирішуватися питання щодо повідомлення про підозру організаторці злочинної групи.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаєві за оперативного супроводу Миколаївського управління Державної виконавчої служби Нацполіції України. 

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button