Пригоди

"На Миколаївщині використання FPV-дронів суттєво знизилося", - Гуменюк

Знищено декілька дронів, які спрямовувалися на Миколаївщину та Дніпропетровську область

Цей материал також доступний

Ворожі дрони-камікадзе знову атакували південні та центральні регіони країни. Згідно з повідомленням під час телемарафону 14 березня 2024 року речниці Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, було знищено декілька дронів, які спрямовувалися на Миколаївщину та Дніпропетровську область.

Два дрони, які намагалися проникнути на територію Миколаївщини, були знищені силами Сил оборони. Подальша бойова діяльність розгорнулася в Дніпропетровській області, де також були відбиті атаки дронів.

На півдні України ворог спробував випробувати системи протиповітряної оборони України за допомогою керованих авіаційних ракет. Тактична авіація працювала по Одеській області, двічі спрямувавши ракету і переконавшись, що системи ППО готові до протидії, в іншому напрямку ракета втратила бойову спроможність у повітрі.

За словами Гуменюк, наразі не спостерігається жодних ані атак, ані присутності ворожих військ біля морських кордонів України.

“Ми бачимо і спостерігаємо певну паніку через те, що у нас вправно опановується дробова компонента. Крім того, на нашому боці географія і правий берег, який вище за лівий, що дозволяє нам ефективніше застосовувати радіоелектронну боротьбу”, – додала Гуменюк.

Знищення пункту управління дронами в районі Кінбурнськоі коси, який розташовувався на цивільному судні кілька днів тому призвело до того, що в Миколаївському напрямку використання FPV-дротів суттєво знизилося.

Однак росія у зв’язку з наближенням дати “театральних” виборів посилює свою присутність у окупованих територіях, спрямовуючи на них правоохоронні структури та російську гвардію.

Також було повідомлено про тиск на цивільне населення на окупованих територіях, де росіяни спробовують змусити мешканців перейти на російське громадянство. За останніми звітами, Росія навіть дозволяє голосувати у виборах з документами України, аби “зафіксувати факт волевиявлення”, незважаючи на тиск та загрози життю.

“Якщо в голосуванні змушуватимуть брати участь із загрозою для життя, це не вважатиметься злочином, але пам‘ятатимемо про те, що зібрати доказову базу – це найкращий спосіб потім себе повернути до українського громадянства”, – розповіла Наталя Гуменюк.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button