ЕкономікаСуспільство

Після вечері з Кімом співзасновник Monobank змінив прописку для сплати податків у Миколаєві

"Платіть податки у Миколаєві!", - зазначає Гороховський

Цей материал також доступний

“Платіть податки у Миколаєві!”, – з таким закликом у своєму у Telegram український бізнесмен, банкір, співзасновник компанії Fintech Band та проєктів Monobank і британського Koto, колишній перший заступник голови правління «ПриватБанку» Олег Гороховський, опублікував історію про свій досвід сплати податків та повідомив, що він завдяки поради голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма змінив свою прописку з Дніпра на Миколаїв.

Як Зазначив Гороховський він є одним із найбільших платників податків у своїй області:

“Усе життя сплачував податки у Дніпрі, це моє рідне місто, і навіть коли переїхав до Києва, я не змінював прописку та платив десятки мільйонів гривень ПДФО на рік у Дніпрі. За цей час, як і заведено в наших широтах, я не отримав нічого крім пильної уваги податкової до моєї звітності та бажання знайти, що ж я приховую. Останньою краплею став чотирьохсторінковий запит на пояснення доходу 70800 гривень, який я зарепортив як дохід на залишок коштів на рахунку в Interactive brokers і за яким я сплатив теж ПДФО – 13000 грн. Їх зацікавив цей дохід і вони надіслали чотирьохсторінковий запит із вимогою пояснити все, включаючи як зазвичай головне питання – хто вбив Кеннеді”, – повідомив банкір.

Однак, хід історії змінився після вечері з головою Миколаївської ОВА Віталієм Кімом на “happy end”:

“Я вечеряв із Віталієм Кімом, головою Миколаївської ОДА, і він мені сказав: «У нас фронтовий регіон, бізнесу тяжко, податків збираємо мало, давай до нас у Миколаїв, плати податки у нас, ми тебе на руках носитимемо»”.

Після поради Кіма банкір вирішив змінити свою прописку на Миколаївську та сплачувати податки вже за новою пропискою.

“Я винайняв квартиру і прописався в Миколаєві. Плачу податки там. Мене не носять на руках, але щоразу, коли від мене надходить ПДФО до бюджету Миколаєва, Віталій телефонує мені і каже «Дякую!»”, – зазначив підприємець.

Також Олег Гороховський подякував голові Миколаївської ОВА:

“А я хочу сказати Дякую, Віталію. Чиновники, які цінують підприємців, які чесно сплачують податки, це те, що відрізняє країну зі здоровим бізнес-кліматом від хворої.

Так, таких як Віталій у нас поки що меншість, але, якщо ми заохочуватимемо таке поважне ставлення до бізнесу, таких менеджерів у державі стане більше”.

Окрім цього бізнесмен закликав своїх підписників сплачувати податки в Миколаєві:

“Платіть податки у Миколаєві! Там вас цінуватимуть і поважатимуть”

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button