Пригоди

"Мають додаткові функції планування та силові установки", - рф застосувала нові авіабомби

Нові авіабомби не мають прицільного напрямку

Цей материал також доступний

У ніч на 10 березня 2024 року російські війська здійснили обстріл міста Мирноград в Покровському районі Донецької області за допомогою нових покращених авіаційних бомб.

Як заявив в ефірі телемарафону спікер оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія”, офіцер Дмитро Лиховій, у цьому нападі були використані три плануючі авіабомби УМПБ Д-30СН, що є покращеною версією авіаційних бомб.

Початково вважалося, що ворог використав ЗРК С-300, проте подальша інформація, надана Національною поліцією, підтвердила використання нових авіабомб. За словами Лиховія, ці покращені бомби є новим етапом у розвитку російської авіаційної зброї і, ймовірно, мають баражуючі характеристики.

“Це покращена авіабомба, що прийшла на заміну класичним старим бомбам. Вони мають додаткові функції планування та збільшену силу удару. Тому нам необхідно готуватися до нових викликів та вирішувати нові завдання у боротьбі з цими покращеними авіабомбами”, – підкреслив Лиховій.

Варто відзначити, що такі авіабомби не мають прицільного напрямку та можуть уражати житлові будинки та цивільних мешканців, що становить серйозну загрозу для мирного населення.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button