Суспільство

До кінця березня на дорогах Миколаївщини поставлять додаткові рамки зважування

Зараз в Україні вже встановлено 50 WIM-комплексів

Цей материал також доступний

У межах посилення безпеки та контролю за рухом великовагових автомобілів Україна активно впроваджує системи динамічного зважування в русі (WIM). Голова Державної служби України з безпеки на транспорті, Євген Зборовський, на звітній конференції повідомив, що до кінця березня 2024 року планується встановлення ще двох таких рамок у Миколаївській області, що сприятиме збільшенню ефективності контролю на автомобільних дорогах, повідомляє Укрінформ.

Перші рамки зважування в русі були встановлені у 2021 році. Вони значно зменшили кількість порушень вагових та габаритних параметрів серед вантажного транспорту. За словами Євгена Зборовського, коли суб’єкти господарювання почали притягатися до відповідальності в автоматичному режимі, кількість порушень зменшилася з 21% до 4%.

У 2023 році через адміністративні правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті у державний бюджет було сплачено 227,56 млн грн штрафів, що були зафіксовані в автоматичному режимі.

Зараз в Україні вже встановлено 50 WIM-комплексів.

“Деякі комплекси в умовах воєнного стану були відключені, інші пошкоджені або було втрачено електроживлення. Зараз вони відновлюються. Крім того, на важливому південному напрямку, а саме у Миколаївській області, де йде великий трафік, в цьому місяці ми очікуємо ввімкнення двох нових рамок. Я впевнений, що це дозволить у цьому непростому регіоні зберегти дороги і відіб’є бажання у несумлінних перевізників порушувати правила”, – зазначив очільник Укртрансбезпеки.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button